Borok: blog

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,

Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,

Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,

Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,

Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Borok klub hírei

A francia bor és gasztró világ vezető alakjai összefogtak, és a Le Monde-ban közöltek egy nyílt levelet, amelyben azt állítják: most kell valamit tenni, különben lőttek a francia borvidékeknek és boroknak. Közben a Greenpeace is figyelmeztet: ha a globális CO2 kibocsátás nem csökken, annak drámai hatása lesz Franciaország borvidékeire.

Jégeső Bordeaux-ban - óriási pusztítást végez

A mértékeadó francia lapban, a Le Monde-ban megjelentetett nyílt levelet a francia gasztronómia és borvilág jeles képviselői írták alá.

Tovább 

Rövid borhírek IndiábólNövekvő érdeklődés, luxus márkák, helyi borok2009.04.03. | Tóth Adrienn | forrás: Decanter.com, Business-standard.com, Voanews.com, Just-Drinks, Timesofindia.com

Az indiai borkultúra gyakorlatilag egy évtizede kezdődött, az azóta végbemenő változás azonban szinte mindenkit megdöbbentett a borvilágban. A tíz éve még főleg whisky-t, vodkát és sört fogyasztó közép- és felsőosztály körében ma már szinte elképzelhetetlen, hogy egy vendégségben ne kínáljanak bort.

Tovább 

 

A szegedi borversenyre az idén 134 bort neveztek be. Ebből 48 fehér, 54 vörös, 15 rozé és 17 tokaji bor volt. A fődíjak:

 A borfesztivál nagydíját a tokaji Monyók József 1996-os évjáratú Tokaji Esszenciája kapta.
A legszebb vörösbor: Sauska Pincészet, Villányi Cuvée 2006
A legszebb fehérbor: soltvadkerti Font Pincészet, Cserszegi Fűszeres 2008
A legjobb desszertbor: Béla Borászai Kft., Imrehegyi Nektár 2008
Több különdíjat is kiosztottak.
A Szegedi Tudományegyetem legfiatalosabb bora címet Pócz József - Balatonlellei Rosé 2008 kapta.

Tovább 

A következõ kép nem jeleníthetõ meg, mert hibákat tartalmaz: ?http://www.dolium.hu/kepek/pic04a.jpg?. A fahordók

A borkészítés és bortárolás hagyományos eszközei a fahordók, amelyek alkalmazása napjainkban is meghatározó jelentõségû. Legalkalmasabb a hordó készítésére a tölgyfafajok közül a kocsányostölgy vagy mocsártölgy (Quercus pedunculata) és a kocsánytalantölgy (Quercus sessiliflóra). Felhasználják továbbá a magyar tölgyet (Quercus conferta) és esetenként a csertölgyet (Quercus cerris) ez utóbbi azonban a legkevésbé alkalmas dongafának tekinthetõ, mivel nagyon porózus és nem hajlítható/ Borhírek online/

Tovább 

2007.11.17. 09:29 Wine T. Ester
Szükség lenne egy valódi vidékbarát miniszterelnökre!


A magyar élelmiszerpiac egészséges hazai termékekkel való ellátása érdekében szükség lenne egy valódi vidékbarát miniszterelnökre. Szép dolog a vidékjárás, a pálinka, a magyar ló használata és méltatása, de üres úri huncutság, ha csak a médiának szól, és nincs mellette, mögötte tett.
Borhírek online
Borcsaládot neveznek el az Aranycsapatról

Borcsaládot neveznek el minden idõk legjobb magyar futballválogatottjáról. A tizenhárom különbözõ borból álló sorozat elsõ négy tagját tegnap Egerben mutatták be Buzánszky Jenõ társaságábaman.

Az Aranycsapatról elnevezett sorozat elsõ darabjainak bemutatójára háromszor annyian voltak kíváncsiak, mint amennyien normális esetben elférnek az egri Bikavér Házban. Csutorás Ferenc egri borász nagyapjának az 50-es években közös kocsmája volt Pesten Puskás Ferenccel, ezért döntött úgy, hogy a csapattagok tiszteletére készít egy-egy olyan bort, amit valószínûleg õk maguk is kedvelnének.

Tovább 

Csajos megoldás: Fél liter vörösbor, két-három evőkanál méz, két nagy karika narancs héjastul, fahéj, szegfűszeg, kardamom mag. Itt a méz miatt se forraljuk a bort, mert minden vitaminja távozik, viszont gondosan kevergessük, míg elolvad. Csajos összejövetelekre való, passzol hozzá a keserű csokoládé.Borhírek online:

A forralt bor igazi ahány ház annyi szokás alapon készül minden családban, turistaházban és melegedõben, de egy dolgot gyorsan szögezzünk le. Rossz borból csak rossz forralt bor készülhet. Ahhoz, hogy ne a cukorral és a fûszerekkel kelljen elfedni az ihatatlanságot, erõs közép kategóriás, vagy attól feljebb lévõ alapanyagot válasszunk. Borászok szerint az igazi jó forralt bort erõteljes ízû vörösborból érdemes készíteni - lehet fehérbõl is persze -, amit sosem forralunk fel valójában, mert akkor elillan belõle az alkohol, hanem csak gyöngyöztetjük, míg a fûszerek aromája kioldódik.

Tovább 

Borok forrón

Úgy tûnik idén végre lesz igazi tél hóval, szánkóval, piros orrokkal, ezért egy pohár forralt bornak nagyon fogunk örülni, ha végre letopoghatjuk csizmánkról a havat. Íme három különbözõ ízesítésben.

Nem kérdéses, hogy a tél beálltával - végre van tél és talán hó is lesz - nincs jobb ital mint a forralt, fûszeres bor. A hagyományos tél-képünkhöz ugyanúgy hozzátartozik, mint a hógolyózás, szánkózás, a sülgesztenye, és persze asíelés és a snowboard.

Tovább 

125 éve pezseg a Törley-pezsgõ
Százhuszonöt éve, 1882. november 18-án nyílt meg Budafokon Törley József és Tsa Pezsgõgyára, ahol a ma is a legismertebb magyar pezsgõ készül. A szénsavval telített bor készítésének titkára a XVII. század végén jött rá a franciaországi Champagne-ban Dom Perignon bencés barát.

Az ital fogyasztása a XIX. században lett igazán divatos az európai arisztokrácia és nagypolgárság körében, a század végén már Magyarországon is több mint tíz vállalkozás foglalkozott pezsgõgyártással.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu