Borok: blog

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 88 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 563 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 88 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 563 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 88 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 563 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 88 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 563 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Borok klub hírei

network.hu

A felnőttek egyharmada nem fogyaszt, de vásárol bort - mondta el Hajdu Zoltán, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmaközi részlegvezetője. Kiemelte, a bor különleges, presztízzsel rendelkező élelmiszeripari termék, amely az ünnepek kelléke, sokan ajándékként vásárolják.
hirdetés

Egy idén nyári kutatásuk eredményei alapján arról beszélt: az átlagos fogyasztó a vacsora utáni egy-két pohár borát a palackonkénti 800-900 forintos kategóriából választja, míg ha barátokkal borozik, akkor az 1000-1200 forintosból.

Tovább 

network.hu

 A világ borszaksajtójának egyik vezető magazinja, a Wine Enthusiast kedden publikált Top 100-as listáján a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora a 20. helyezést érte el.

 

Közleményükben azt írták: ez az elismerés nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaji borvidék és Magyarország borászati sikere is. A pincészet bora ezzel az elismeréssel harmadszor került fel a világ száz legjobb borát összesítő, nemzetközileg is elismert listára.

Tovább 

 

network.hu

Elindult a Nemzeti borkincstár program, amellyel a magyar borászat történetében egyedülálló értékmegőrzési folyamat kezdődik el - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván, sajtótájékoztatón.

 

 A miniszter elmondta, a tolcsvai muzeális boros pincében 1860-tól őriznek borokat, az idők folyamán körülbelül 390 ezer palack gyűlt össze a Tokaji Borvidék aszúiból, borkülönlegességeiből. Hozzátette: a kormány most közel másfél milliárd forintot biztosít ennek a világon egyedülálló borászati kincsnek a borszakmai vizsgálatára, kezelésére, valamint a tárolás feltételeinek javítására, a bemutathatóság lehetőségeinek előkészítésére.

Tovább 

network.hu

A hazai borvidékek jelentős részén megkezdődött a szüret, a várakozások szerint az idén a megszokottnál korábban kerülhet újbor a pincékbe. A meleg, napos nyárnak köszönhetően már a tokaji borvidéken is megkezdődtek a munkálatok.

Prácser Miklós, a borvidék hegyköz­ségi tanácsának elnöke szerint ezekben a napokban szedik le a tőkékről a közkedvelt száraz-félszáraz sárgamuskotály bor alapanyagául szolgáló szőlőt – ebből körülbelül 5-600 mázsára számítanak –, valamint elkezdődött a kabar fajta szürete is.

Tovább 

network.hu

 Kihirdették a világ legnagyobb borversenyeként ismert Decanter World Wine Awards 2017 bormustra eredményeit Londonban: a magyar boroknak négy platina- és tíz aranyérmet ítélt meg a zsűri - közölte a mádi Holdvölgy borászat.

 

A tizennegyedik alkalommal megrendezett versenyen összesen 103 magyar bor részesült elismerésben: 82 nyert el érmet (4 platinát, 10 aranyat, 34 ezüstöt és 34 bronzot), további 21 magyar bor pedig elismerő oklevelet kapott a zsűritől.

Platinaéremmel a somlói Kreinbacher Birtok Classic Brut pezsgőjét (melynek 85 százaléka furmint, 15 százaléka chardonnay), a sárospataki Pajzos Pincészet 2011-es Ötputtonyos Aszúját, valamint 2013-as Késői Szüretelésű Hárslevelűjét, továbbá a mádi Szent Tamás Pincészet 2013-as Furmintját jutalmazták.

Tovább 

network.hu

A rozé borok világversenyét idén 14. alkalommal rendezték meg Cannes-ban. A Mondial du Rosén a több mint 400 díjazott között több magyar bort is elismertek a bírák, a Koch Pincészet rozéját pedig aranyéremre érdemesítették.

A Mondial du Rosé a legjelentősebb nemzetközi rozé borverseny, amelyet 2001 óta minden év áprilisában rendeznek meg Franciaországban. A versenyen arany és ezüst érmekkel díjazzák a kiemelkedő tételeket. A kiosztott érmek száma nem haladhatja meg a nevezett tételek 30 százalékát.

Tovább 

network.hu

 Egerben, a történelmi vár Dobó-bástyájában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vezetésével tartott ülést a Hungarikum Bizottság március 21-én. A testület fontos döntéseket hozott.

 

A bizottság ülése után sajtótájékoztatót tartottak, ahol a szakminiszter bejelentette, hogy a tokaji aszú után az egri borok zászlóshajója, a bikavér is hungarikum lett. Kiemelte, hogy a várban méltó környezetben, a hősies helytállás szimbolikus helyszínén ülésezhettek.

Tovább 

network.hu

A furmint hazánk egyik legfontosabb őshonos szőlőfajtája. Szakértők szerint azonban nem kap elegendő figyelmet és törődést, ezért 2017-et a furmint évének nyilvánították. Ettől azt várják, hogy a nemzetközi és a hazai piac is jobban meg fogja ismerni ezt a szőlőfajtát, nagyobb lehet a kereslet az ilyen borok iránt.

A furmint egy helyi szőlőfajta, amely kiváló íz-, zamat -és illattulajdonságai miatt méltó arra, hogy a magyar borágazatot képviselje mind hazai, mind nemzetközi szinten.

Tovább 

network.hu

Első alkalommal hirdette meg a Super 12 nevű meghívásos borversenyét a Magyar Borszakírók Köre. A díjazottak a debreceni Déri Múzeumban 2017. január 28-án, szombaton 15 órakor kezdődő borbemutatóval egybekötött díjátadó gálán vehetik át okleveleiket.

A versenybe olyan fehér-és vörösborok kerülhettek be, amelyek a tagok szavazatai alapján 2016-ban „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak”.

Tovább 

network.hu

 Kikristályosodott a szőlő-borágazati stratégia, amely 2025-ig szabja meg a cselekvési tervet. A borászok törekednek az optimális termőterület kialakítására, a hatékonyabb termelésszervezésre, a magyar borok exportjának növelésére is. 

 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) letette az asztalra a társadalmi vitát követően a szőlő-borágazat átfogó, kiforrt stratégiáját, amely 2025-ig fogalmaz meg cselekvési terveket, illetve irányokat a szektor szereplőinek.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu