Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A rozé borok világversenyét idén 14. alkalommal rendezték meg Cannes-ban. A Mondial du Rosén a több mint 400 díjazott között több magyar bort is elismertek a bírák, a Koch Pincészet rozéját pedig aranyéremre érdemesítették.
A Mondial du Rosé a legjelentősebb nemzetközi rozé borverseny, amelyet 2001 óta minden év áprilisában rendeznek meg Franciaországban. A versenyen arany és ezüst érmekkel díjazzák a kiemelkedő tételeket. A kiosztott érmek száma nem haladhatja meg a nevezett tételek 30 százalékát.
Egerben, a történelmi vár Dobó-bástyájában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vezetésével tartott ülést a Hungarikum Bizottság március 21-én. A testület fontos döntéseket hozott.
A bizottság ülése után sajtótájékoztatót tartottak, ahol a szakminiszter bejelentette, hogy a tokaji aszú után az egri borok zászlóshajója, a bikavér is hungarikum lett. Kiemelte, hogy a várban méltó környezetben, a hősies helytállás szimbolikus helyszínén ülésezhettek.
|
|
A furmint hazánk egyik legfontosabb őshonos szőlőfajtája. Szakértők szerint azonban nem kap elegendő figyelmet és törődést, ezért 2017-et a furmint évének nyilvánították. Ettől azt várják, hogy a nemzetközi és a hazai piac is jobban meg fogja ismerni ezt a szőlőfajtát, nagyobb lehet a kereslet az ilyen borok iránt.
A furmint egy helyi szőlőfajta, amely kiváló íz-, zamat -és illattulajdonságai miatt méltó arra, hogy a magyar borágazatot képviselje mind hazai, mind nemzetközi szinten.
Első alkalommal hirdette meg a Super 12 nevű meghívásos borversenyét a Magyar Borszakírók Köre. A díjazottak a debreceni Déri Múzeumban 2017. január 28-án, szombaton 15 órakor kezdődő borbemutatóval egybekötött díjátadó gálán vehetik át okleveleiket.
A versenybe olyan fehér-és vörösborok kerülhettek be, amelyek a tagok szavazatai alapján 2016-ban „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak”.
Kikristályosodott a szőlő-borágazati stratégia, amely 2025-ig szabja meg a cselekvési tervet. A borászok törekednek az optimális termőterület kialakítására, a hatékonyabb termelésszervezésre, a magyar borok exportjának növelésére is.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) letette az asztalra a társadalmi vitát követően a szőlő-borágazat átfogó, kiforrt stratégiáját, amely 2025-ig fogalmaz meg cselekvési terveket, illetve irányokat a szektor szereplőinek.
Napjaink egyik legsikeresebb sorozatában előszeretettel locsolják a bort, ezért adta magát, hogy előbb-utóbb hivatalos Trónok harca borokkal koccinthatnak egy-egy váratlan fordulatra a rajongók.
Az HBO a Santa Rosa-i Vintage Wine Estates-szel állapodott meg, a családi borászatokat képviselő cég kiváltsága lesz a jövőben a hivatalos Trónok harca borsor összeállítása, palackozása és forgalmazása.
8 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Milyen borokat szeretünk?
Közepes minőség, esetleg elsőosztályú?
Gondoltuk volna, hogy egy apró trükkel még a legegyszerűbb bor is lehet ízletes, éppen olyan, mint a kiváló minőségűek?
Vajon mi a titok nyitja?
Ismerjük a szakkifejezéseket és megnevezéseket, mint például Cuvée, Terroir.
Aki nem ismeri ki jól magát a borok között, szívesebben választ a kedvező árú, esetleg közepes minőséget képviselő borok közül, így kímélve pénztárcáját.
Jó hírek!
A hűvösebb augusztus miatt az országban szinte mindenütt a szokásosnál később kezdődött a szüret. A legtöbb borvidéken a napos szeptember kárpótolta a borászokat a korábbi kellemetlenségekért, de egyes területeken - főleg a Dunántúl északi részén - a fagy, a jég és a csapadékos augusztus jóvátehetetlen károkat okozott. A Borháló összegyűjtötte a szüreti tapasztalatokat.
Rosszul járt a Dunántúl nagy részeRitkán látszik a szüretelt szőlő mennyiségében és minőségében akkora eltérés az ország borvidékei között, mint idén.
A légnyomás, a levegő szárazsága, a rezgés és a stressz bizony nagymértékben befolyásolhatják a repülőkön kínálat borok ízérzetét. A Decanter szakértője szerint aznoban vannak igazi „repülőgép-borok”.
A légitársaságok nem igazán veszik figyelembe, hogy a magasban a borok sok esetben más arcukat mutatják, mint a földön. De mi ennek az oka? Erről kérdezte Stephen Bridge, Andy Sparrow-t, a Decanter borszakértőjét. Sparrow szerint odafent nem a bor változik, hanem a fogyasztó érzi másnak az italt, leginkább a megváltozott nyomás miatt. Ezen kívül a páratartalom is nagy hatást gyakorol a borokra.
Jó borok lesznek a Szigeten és a többi nagy fesztiválon – ígérte az idei beszállító. A Borháló tegnap este sajtókóstolón mutatta be fesztiválborait az óbudai Fő téren, a Kobuci kertben. A két alapbor, a Kamocsay Ákos által készített Irsai Olivér és Merlot Rosé a Volton már vizsgázott: tízezer liter fogyott belőlük, a tavalyi mennyiség másfélszerese.
– Legyen karakteres, üde és kellően savas, legyen illatos, de nem tolakodó. És legyen belőle több tízezer liter, tartsák mindig frissen és hidegen, és bármikor le lehessen tölteni belőle akár ezer litert is – sorolta a Borháló borokkal, illetve termelőkkel kapcsolatos elvárásait Kathona Krisztián, a társaság beszerzési igazgatója.
Keczánné Macskó Piroska mostantól Tag
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu