Borok: Ezzel a trükkel sokkal ízletesebb és kiváló minőségű lesz a bor!

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Milyen borokat szeretünk?

Közepes minőség, esetleg elsőosztályú?

Gondoltuk volna, hogy egy apró trükkel még a legegyszerűbb bor is lehet ízletes, éppen olyan, mint a kiváló minőségűek?

Vajon mi a titok nyitja?

Ismerjük a szakkifejezéseket és megnevezéseket, mint például Cuvée, Terroir.

Aki nem ismeri ki jól magát a borok között, szívesebben választ a kedvező árú, esetleg közepes minőséget képviselő borok közül, így kímélve pénztárcáját.

Jó hírek!

Létezik egy megoldás, ami minden bort ízletesebbé tesz.

Így teljesedik ki a bor aromája

Amikor a bort kinyitjuk, öntsük át egy üvegkancsóba.

Ez tulajdonképpen az átfejtés egyik módja.

Az átfejtés során a bor minden része érintkezik a levegővel, az aromák kiteljesednek.

Az ok nem más, mint, hogy a borban található savak, fanyar ízek, szenes hidrogén molekulák, melyek az alap ízét adják és meghatározzák egy bor ízét, gyorsan kémiai kapcsolatba tudnak lépni egymással.

Ettől a bor íze megváltozik pozitív irányba.

A legjobb választás egy olyan kancsó, aminek a szája jóval szűkebb, mint maga a kancsó.

Minél több levegővel tudjuk összezárni a bort, annál jobban előjönnek az aromák.

Amikor a bort bort kancsóba fejtettük, hagyjuk állni legalább egy-két órát.

Ez a megoldás minden bor esetén kiválóan alkalmazható, de a különbséget igazán a vörösboroknál.

Forrás:http://lifemagazin.hu/

 

Címkék: bor trükk

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozástt a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu