Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Milyen borokat szeretünk?
Közepes minőség, esetleg elsőosztályú?
Gondoltuk volna, hogy egy apró trükkel még a legegyszerűbb bor is lehet ízletes, éppen olyan, mint a kiváló minőségűek?
Vajon mi a titok nyitja?
Ismerjük a szakkifejezéseket és megnevezéseket, mint például Cuvée, Terroir.
Aki nem ismeri ki jól magát a borok között, szívesebben választ a kedvező árú, esetleg közepes minőséget képviselő borok közül, így kímélve pénztárcáját.
Jó hírek!
Létezik egy megoldás, ami minden bort ízletesebbé tesz.
Így teljesedik ki a bor aromájaAmikor a bort kinyitjuk, öntsük át egy üvegkancsóba.
Ez tulajdonképpen az átfejtés egyik módja.
Az átfejtés során a bor minden része érintkezik a levegővel, az aromák kiteljesednek.
Az ok nem más, mint, hogy a borban található savak, fanyar ízek, szenes hidrogén molekulák, melyek az alap ízét adják és meghatározzák egy bor ízét, gyorsan kémiai kapcsolatba tudnak lépni egymással.
Ettől a bor íze megváltozik pozitív irányba.
A legjobb választás egy olyan kancsó, aminek a szája jóval szűkebb, mint maga a kancsó.
Minél több levegővel tudjuk összezárni a bort, annál jobban előjönnek az aromák.
Amikor a bort bort kancsóba fejtettük, hagyjuk állni legalább egy-két órát.
Ez a megoldás minden bor esetén kiválóan alkalmazható, de a különbséget igazán a vörösboroknál.
Forrás:http://lifemagazin.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska mostantól Tag
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kiderült, melyek voltak a legjobb magyar borok 2020-ban
Ilyenek voltak az ókor gyógyító borai?
Okok, amiért két borimádó jó párt alkot
Elmeséljük, hogyan vehetsz részt borkóstolón a nappalidból