Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Senki sem vitatja, hogy a furmint az egyik legértékesebb magyar szőlőfajta. Belőle egyre több szép, száraz és édes bor készül, és ezt már nemcsak a borászok tudják, de egyre több lelkes borrajongó is. A Furmint Február egy olyan civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy ezt az üzenetet minél több emberhez eljuttassa azáltal, hogy februárban furmint fogyasztásra bátorít.Nagyszerű érzés azt látni, hogy a magyar borpiacon igenis lehetséges az összefogás, a közös tenni akarás, hiszen kezdeményezésünkhöz sokan csatlakoztak. Bár a Furmint Február szempontjából az idei év még csak amolyan nulladik, próba évnek tekinthető, már most is rengetegen látnak fantáziát az ötletben. Sokan támogatják a maguk eszközeivel a Furmint Február koncepcióját, a száz hektáron gazdálkodó nagyobb birtokoktól az alig egy-két hektárnyi szőlőt művelő kispincékig, a nagykereskedőktől a borszaküzletekig, az éttermesektől egészen a szakújságírókig.
Az ötlet a Vinoport.hu lapigazgatójától, Kézdy Dánieltől ered: „Sokan sokat vitatkozunk arról, mely borok képviselhetik a legméltóbban hazánkat a külföldi piacokon, én azonban úgy gondolom, mielőtt világhódító útra indulnánk, itthon kell egy széles rajongó és értő tábort kialakítani. Ezért döntöttünk úgy, hogy a jelenlegi borkínálat alapján az általunk legkiemelkedőbbnek tartott szőlőfajta, a furmint mögé állunk, és megteszünk mindent azért, hogy minél többen megismerhessék a belőle készült kiemelkedő, magyar borokat.”Tóth Adrienn, a Furmint Február egyik szervezője szerint az elképzelés akkor lehet hosszútávon sikeres, ha az abban részt vállaló partnerek saját területükön a legkiemelkedőbbek közé tartoznak. Ha a hazai csúcspincészetek, éttermek, borkereskedők elkötelezik magukat a program mellett, az meghatározná a színvonalat, amelyet ez a szőlőfajta és a belőle készített kivételes borok megérdemelnek.
A Furmint Február keretében februárban furmint kóstolókat tartanak az ország több pontján, éttermek állítják a bort napi ajánlatuk középpontjába, a borkereskedések pedig furmint csomagokat kínálnak vásárlóiknak. A hónap végén, február 25-én ezeken túl egy nagy furmint kóstolóra is sor kerül majd, ahol több mint harminc hazai, vezető borász személyesen mutatja be száraz és félszáraz furmintjait. A cél az, hogy ebben a hónapban minél több ember döbbenjen rá mire, is képes ez a hungaricum szőlőfajta.
Airport Hotel, Árvay János Családi Pincészete, Barta Pince, Balassa István, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Borkollégium Borszalon, Bormánia Borszaküzlet, Bott Pince, Breitenbach Kézműves Pince, Café Sempre, Colour Wineworld Borszaküzlet, Demeter Zoltán, Demetervin, Dénes Hegybirtok, Disznókő Szőlőbirtok, Dobogó Pincészet, Erhardt Étterem, Gizella Pince, Gólyás Borház és Galéria, Györgykovács Kispincészet, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Gundel, Heidi Schröck, Hollóvár Pincészet, Karádi és Berger Borászat, Királyiborház és Pincemúzeum, Királyudvar Pincészet, Lenkey Család Szőlészete és Pincészete, L’Enoteca Étterem, Monarchia Matt International, Muslinca Borbár, Náncsi Néni Vendéglője, Natura Vinotéka, Orosz Gábor, Oszvald Lajos, Ős Kaján Étterem, Papa Joe’s Saloon & Steakhouse, Patricius Borház, Pendits Pincészet, Pincearon.hu, Pincekulcs Borkereskedés, Pók Tamás Pincéje, Serpenyős Vendéglő, Spiegelberg Borpince, Solier Café, St. Ilona Borház, Szélmalom Étterem, Szent Benedek Pincészet, Szepsy Pince, Symbol Budapest, Terroir Club, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaj Kikelet, Tokaj Nobilis Szőlőbirtok, Tokaj Oremus Szőlőbirtok és Pincészet, Tornai Pincészet, Vinum Primatis, Weinbau Wenzel, Wineroads.eu
Forrás:Vinoport.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vajon Trump is szeretné a magyar furmintot?
Kiderült, melyek voltak a legjobb magyar borok 2020-ban
Ilyenek voltak az ókor gyógyító borai?
Okok, amiért két borimádó jó párt alkot