Borok: Biológusok dolgoznak a borok alkoholtartalmának csökkentésén

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Borok klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 35 db
  • Videók - 47 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 724 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Borok klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Ausztrál kutatók egy olyan élesztőtörzs előállításán dolgoznak, amelynek segítsgével alacsonyabb alkoholtartalmú, mégis teljes értékű borokat lehetne készíteni.

A tudósok amiatt kísérleteznek az élszetőtörzs keveékkel, hogy melegebb klímán is lehessen kevésbé tüzes borokat készíteni.    A kutatást dr. Cristian Varela vezeti az Ausztrál Borászati Kutatóintézetben. A három eltérő élesztőtörzs együttes alkalmazása révén mind a shiraznál, mind a chardonnay-nál 1,8%-os etanol csökkenést értek el - ismerteti a Decanter hírét a Metropol.
Jelenleg is zajlik az élesztők tesztelése a Hickinbotham Roseworthy Borászati Kutató Laboratóriumában Adelaide-ben. A kísérletek eredményei biztatóak, ám a kutatást vezető tudós felhívta a figyelmet, hogy ami működik laboratóriumi keretek között, az nem biztos, hogy a való életben is beválik. Itt elsősorban a hőmérséklet és a vadélesztők folyamatra gyakorolt hatását emelte ki, illetve azt, hogy nagyobb üzemi körülmények között eltérően viselkedhetnek a kikísérletezett élesztőtörzsek.   Dr. Varela ausztrál, chilei és spanyol kollegáival 50 olyan kevésbé elterjedt élesztőtörzset vizsgál, amelyek segítségével alacsonyabb alkoholtartalom mellett is képesek a borászok ízben gazdag borokat készíteni.   Dr. Varela szerint a döntő momentum az lesz, amikor üzemi körülmények között próbálhatják majd ki a nem konvencionális törzseket. A végeredményt nagyban befolyásolja majd, hogy kellően ízgazdagok lesznek-e a borok. A végső cél egy olyan élesztőkultúra kifejlesztése, amelyet a borászok biztonsággal használhatnak munkájuk során, úgy, hogy ízletes, zamat gazdag borokat készíthessenek alacsonyabb alkoholtartalom mellett.
Forrás:http://www.boraszportal.hu

 

Címkék: alkohol bor

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozástt a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu